29.5.07

El Gran Donante

En su último libro "Ácido sulfúrico", Nothomb, sirviéndose otra vez más de su magnífica ironía, refleja hasta donde puede llegar la deshumanización del hombre en su papel de audiencia. Pero esta vez, la escritora se ha quedado corta y se ha visto superada por la realidad ... porque ya me diréis ¿qué gracia tiene cuando quedar nominado no sólo significa abandonar una casa/academia, sino jugarse la salud y hasta la vida?!

Este es el caso de "El Gran Donante", un programa televisivo que consiste en (¡alucinante!) poner a un enfermo teminal en contacto con 3 familias de pacientes que necesitan de su riñón ... no niego que una persona puede ser libre de dar sus organos a quien quiera, también es verdad que esta gente tendrá una probabilidad mayor de recibir un organo que muchos que estan en lista de espera en la sanidad pública, pero hace falta hacerlo delante de las cámaras? ¿Cuál es la finalidad de este programa? ¿Serías capaz de votar en contra de alguien, negarle la opción a salvar su vida, sólo porque no te cayera bien?! ... Endemol, ¿dónde iremos a parar?!

9 comments:

Anonymous said...

¿Serías capaz de votar en contra de alguien, negarle la opción a salvar su vida, sólo porque no te cayera bien?
Respondiendo a tu pregunta: SI.
Si fuera mi jefe, un tio hijodelagranp... prepotente, despota, que no tiene sentimientos, etc... sería la primera persona que votaría para no salvar su vida. Porque él lo que hace dia a dia es destruir la vida de los demás.

wonderwoman said...

El que m'ha sorprès més és que sigui un programa holandès, el gran país openminded, que ho té tot organitzatt i legalitzat fins arribar a punts tant autodestructius com aquest miserable puto programa! :o
Tanta ment oberta s'acaba escapant de les mans...
Anonymous, espero que mai aquest programa pugui existir aquí pq si algu necessites un òrgan vital per sobreviure, segurament aquest algú, que podries ser tu, tindria segur més d'un adversari que li podria denegar el vot... no podem caure bé a tothom i no podem decidir sobre la vida dels demés.
Per alguna cosa estan les llistes d'espera de la sanitat pública, per no discriminar a ningú perquè no ens caigui bé.

glaire said...

Wonder, diuen que és per conscienciar a la gent que és necessari la donació d'òrgans ... però se m'acuden més de mil maneres d'arribar a la consciència col·lectiva ... el cas és el que provoca: jo no m'atreviria a prendre partit en una decisió així, segurament, ni tan sols me miraria el programa ... i menys si estigués a Holanda, podent estar a un coffee shop o anant en bici i olorant tulipans ;). Tu saps bé del què parlo ...

En cuanto a la forma de eliminar el jefe de tu vida, es tan facil como cambiar de trabajo ... allá tu!

Anonymous said...

me siento identificada con lo de eliminar a tu jefe...
per cert, qui és l'anonymous? pot ser que estiguem treballant a la mateixa empresa?
per cert aprofito l'ocasió per fer una crida reinvidicativa.
Per desgràcia no som aristòcrates que puguin frivolitzar sobre les petites anècdotes de la vida. La majoria de nosaltres hem de treballar, crec...hem de pringar, com se sol dir. No ens enganyem, pq som uns pringats en aquesta massa ultra consumista en la que ens moguem. Enfí, abreviant... pringarem perquè serem mileuristes, perquè farem més hores que un rellotge perquè no tindrem una casa digne, perquè seguirem vivint com si tinguessim 15 anys... però hi ha una cosa que mai, mai podrem acceptar i es que un fill de puta, gordo cabrón que es diu a si mateix jefe et falti al respecte, t'amenaci fins que creguis que estàs en una peli del hitchcock. i això, ( ara ve la crida) encara estem a temps de explicar-ho com si fos una anècdota i no com si fos allò que t'ha destrossat la vida... no sé si m'explico. galire ja saps de que va. Buino, tornant al tema... a Holanda estan malament fent aquests programes però aquí... encara estem pitjor pq em penso que als païssos europeus el maltractament laboral està una mica més controlat, no creieu?
Ho sento, és una mica llarg però.. es que ha sigut molt recent

bydiox said...

Por cierto, finalmente se ha descubierto que era una "gran broma" y no era real.

;)

glaire said...

Coñe, ¿en serio?! Pues lo publicó El Mundo ... y salió por varios telenoticiarios ... mmmmmm

Anonymous said...

Més que broma marketing viral...
Ha tingut una repercusió mundial, així que ho podem considerar una bona campanya, oi?

Anonimoussssssssss

glaire said...

Possip ... i jo hi he contribuit!!! Però d'on parteix? Amb quin objectiu?! La reflexió social sobre la sanitat pública???!!! Alguna empresa que comercialitza ronyons de malalts terminals?! ... Mmmmmm, dóna igual, pel resultat es pot dir que molt bona campanya, sisi ...

pd: ... la de periodistes que han caigut sense contrastar la informació i ens han fet tragar la notícia ...

glaire said...

http://www.media-vida.net/vertema.php?fid=82&tid=286353